Spring naar content

Kleur (ben) jezelf

20 november 2020

Als je goed kijkt, kun je elke dag iets moois zien

Inspiratie

Het is het einde van de middag en ik heb de hele middag achter de laptop gezeten. Geen oog gehad voor de buitenwereld alleen focus op wat er gebeuren moet. Niks mis mee en heerlijk om in de flow te werken maar nu voel ik hoe vol mijn hoofd is en hoe moe mijn ogen zijn van dat turen naar het beeldscherm. Ik sta op en rek mij uit. Als ik door het raam kijk lijkt het best heel aardig weer en ik besluit nu het nog licht is te gaan wandelen. Buiten merk ik dat zelfs de zon zich nog laat zien. Ik loop richting het bos. De natuur is zo mooi met al het blad in verschillende herfsttinten. Geel, rood, bruinrood op een gegeven moment is alles om mij heen rood-oranje. De hele grond is bedekt met blad en als de zonnestralen ook nog door de kalende boomkruinen komen zijn de kleuren nog voller en mooier. Ik sta stil en neem dit kleurrijke tafereel helemaal in mij op. Mijn ogen nemen de kleuren waar, ik adem eens goed in, vul mijn longen en ruik de natuur, alle zintuigen staan open. Mijn hart maakt een sprongetje, wat heerlijk om de rust en de tijd te nemen om dit moois wat er zomaar is te aanschouwen en door mij heen te laten gaan. Mijn duffe hoofd krijgt weer ruimte en ik voel mijn mondhoeken weer omhoog krullen. Ik loop verder over het goudgele bladerdek. 

Kleur je leven

Dit is een manier voor mij om kleur aan mijn leven te geven, letterlijk en figuurlijk.Ik geniet van de wandeling, ik geniet van de natuur, het maakt mij blij en het inspireert me. De mooie herfstkleuren helpen hier ook zeker aan mee. 

Kleur in je leven

Je zult het zelf ook wel eens ervaren hoeveel invloed kleur op je heeft. Elke kleur heeft zijn eigen trilling en zo kan een kleur voor jou heel wat anders betekenen of aanvoelen dan voor mij.   Zo kun je je de ene dag prettig voelen in een rode trui en de andere dag vind je die rode trui helemaal niks en doe je liever iets zwarts aan. Kleur is één van de negen beeldelementen waar ik mee werk in het creatieve kunstzinnige proces.  Kleur geeft een sfeer aan, een gevoel of emotie. Als je door een gekleurde bril kijkt dan zie je de wereld zoals jij die waarneemt. Jouw emoties en jouw innerlijke wereld kleuren deze waarneming. Kleur bekennen doe je als je je innerlijke wereld aan de buitenwereld laat zien en daarnaar handelt. En zoals ik deed, kleur aan mijn bestaan geven, doen wat mij voedt, doen waar ik blij van word.

Kleur ben  jezelf

Graag wil ik iedereen blij zien en daarom nodig ik je uit je eigen leven in te kleuren met de kleuren en middelen waar jij gelukkig van wordt. Ik word gelukkig van de natuur maar ook maakt het me erg blij als ik jou kan inspireren, je mag begeleiden met behulp van beeldende creatieve werkvormen.