Spring naar content

Rouw en verlies

Iedereen krijgt in het leven in meer of mindere mate te maken met verlies. Iedere situatie is uniek en ieder persoon beleeft het op zijn of haar eigen manier. Rouw en verlies is niet alleen van toepassing bij het overlijden van iemand die ons dierbaar is. Het is ook wanneer je te maken krijgt met een ziekte, een scheiding, verlies van werk, een verhuizing of het kwijtraken van een sieraad. Verlies is er in vele vormen, groot en klein.

Afscheid nemen is niet alleen loslaten en verliezen, het is een heel proces dat jaren in beslag kan nemen. Het verdriet en gemis veranderen als de tijd verstrijkt van vorm. De intensiteit verandert, maar het zal altijd een deel van je blijven. Het is het aanvaarden, herkennen, omgaan en verwerken van emoties en gevoelens. Het verlies te accepteren en je weg weer vinden zonder hetgeen je verloren bent. Want hoe kan je genieten en gelukkig zijn met een wond of litteken? Hoe kan je (weer) voluit leven en je leven betekenis geven na een verlies?

Beeldend werken is een creatieve, lichaamsgerichte werkvorm die de mogelijkheid geeft om zonder woorden te communiceren met je innerlijke, je on(der)bewuste. Een krachtige tool om in te zetten voor het verwerken en het leren omgaan met welke vorm van verlies dan ook.

Heb jij een vraag of wil je eens een vrijblijvend gesprek?
Bellen of appen kan altijd! 06 20 72 27 62

_DSF5873

Ilse

Door de coachsessies bij Jennie kom ik nu beter voor mijzelf op, heb ik meer zelfvertrouwen en weet ik beter wat ik wil. Ik ben me bewust geworden hoe ik altijd reageerde en handelde en heb goede tools gekregen om te accepteren of te veranderen waar ik problemen ervaarde. Door de rustige en positieve benadering voelde ik me op mijn gemak. Ze heeft me super geholpen.

Marian Vos

Als uitgesproken 'hoofdmens' luisterde ik vooral nog naar mijn innerlijke stem van de ratio. Jennie bracht mij met haar beeldende therapie weer in contact met mijn onderbewustzijn. Er ontstonden tot mijn verrassing betekenisvolle tekeningen, die met mijn reflectie op wat er tijdens het tekenen gebeurde hele waardevolle, nieuwe inzichten over mezelf opleverden. Ik voel nu een fundament in mij waar ik op kan vertrouwen en stevig kan bouwen.

Haar & Visagie Nienke

Wij hebben bij Jennie een creatieve workshop gevolgd. Ik vind het belangrijk dat we als collega’s op elkaar kunnen bouwen en weten wat je aan elkaar hebt.

Daar heeft de workshop aan bij gedragen het gaf inzichten en bracht ons dichter bij elkaar!

Docenten Carmel College Salland

Nogmaals bedankt voor de leuke, interessante workshop. Het was fijn om op deze manier met elkaar bezig te zijn en te moeten samenwerken om samen een groot ‘kunstwerk’ te maken wat van ons allemaal is en waarin we iets van onszelf kwijt konden. We hebben er van genoten en we hebben elkaar beter leren kennen.

Team klas 1

Carmel Collega Salland

Be_In_Line-16
Be_In_Line-20
Koffiehoekje creatieve ruimte Be in line