Spring naar content

Rouw en verlies

Iedereen krijgt in het leven in meer of mindere mate te maken met verlies. Iedere situatie is uniek en ieder persoon beleeft het op zijn of haar eigen manier. Rouw en verlies is niet alleen van toepassing bij het overlijden van iemand die ons dierbaar is. Het is ook wanneer je te maken krijgt met een ziekte, een scheiding, verlies van werk, een verhuizing of het kwijtraken van een sieraad. Verlies is er in vele vormen, groot en klein.

Afscheid nemen is niet alleen loslaten en verliezen, het is een heel proces dat jaren in beslag kan nemen. Het verdriet en gemis veranderen als de tijd verstrijkt van vorm. De intensiteit verandert, maar het zal altijd een deel van je blijven. Het is het aanvaarden, herkennen, omgaan en verwerken van emoties en gevoelens. Het verlies te accepteren en je weg weer vinden zonder hetgeen je verloren bent. Want hoe kan je genieten en gelukkig zijn met een wond of litteken? Hoe kan je (weer) voluit leven en je leven betekenis geven na een verlies?

Beeldend werken is een creatieve, lichaamsgerichte werkvorm die de mogelijkheid geeft om zonder woorden te communiceren met je innerlijke, je on(der)bewuste.

Heb jij een vraag of wil je eens een vrijblijvend gesprek?
Bellen of appen kan altijd! 06 20 72 27 62

_DSF5873

Waarom beeldend werken bij rouw?

Het is een veilige manier om uiting te geven aan onderwerpen, gevoelens en gedachten waarin je je kwetsbaar voelt, waaraan je geen woorden kunt geven

Het kan inzicht geven in innerlijke conflicten en verwerking bevorderen

Het maakt je bewust van jezelf, je patronen, je emoties en je gedachten, waardoor er een proces in gang komt van acceptatie, verandering en persoonlijke ontwikkeling

Hoofd, hart en handen worden aangesproken waardoor er een beter evenwicht ontstaat tussen denken, voelen en handelen

Als lichaam en geest met elkaar in verbinding zijn bereik je een mindset waarin je je zorgeloos en blij voelt en ontspannen kunt leven.

Beeldende therapie is een aanvulling op de reguliere zorg en kan ingezet worden bij lichamelijke- en psychische klachten. Het is tevens een krachtige methode om in te zetten bij rouw en verliesverwerking.

Rouw en verlies

Startsessie van 1 uur

4 vervolgsessies van 1 uur

Opdrachten voor thuis

De kosten voor dit traject bedragen €250,- pp (incl btw)

* Dit is een voorbeeld traject

Ilse

Door de coachsessies bij Jennie kom ik nu beter voor mijzelf op, heb ik meer zelfvertrouwen en weet ik beter wat ik wil. Ik ben me bewust geworden hoe ik altijd reageerde en handelde en heb goede tools gekregen om te accepteren of te veranderen waar ik problemen ervaarde. Door de rustige en positieve benadering voelde ik me op mijn gemak. Ze heeft me super geholpen.

Marian Vos

Als uitgesproken 'hoofdmens' luisterde ik vooral nog naar mijn innerlijke stem van de ratio. Jennie bracht mij met haar beeldende therapie weer in contact met mijn onderbewustzijn. Er ontstonden tot mijn verrassing betekenisvolle tekeningen, die met mijn reflectie op wat er tijdens het tekenen gebeurde hele waardevolle, nieuwe inzichten over mezelf opleverden. Ik voel nu een fundament in mij waar ik op kan vertrouwen en stevig kan bouwen.

Erwin Kroezen

Beeldende therapie was voor mij onbekend terrein totdat ik Jennie sprak. Zij vertelde enthousiast over haar vakgebied en wekte daarmee mijn interesse. Ik maakte een afspraak om te kijken wat zij mij te bieden had. Mijn ingebrachte onderwerp waar ik aan wilde werken moest ik uit tekenen en daarbij kleuren gebruiken. Op deze manier proberen dat gevoel te verbeelden heeft mij bewust gemaakt van het feit dat er toch een aantal vervelende momenten in mijn leven nog niet afgesloten waren.

Stukje bewustwording die mij de antwoorden hebben gegeven op weggestopte ervaringen en emoties. Voor mij een nieuwe en indrukwekkende ervaring.

Be_In_Line-16
Be_In_Line-20
Koffiehoekje creatieve ruimte Be in line