Spring naar content

Rouw en verlies

Iedereen krijgt in het leven in meer of mindere mate te maken met verlies. Iedere situatie is uniek en ieder persoon beleeft het op zijn of haar eigen manier. Rouw en verlies is niet alleen van toepassing bij het overlijden van iemand die ons dierbaar is. Het is ook wanneer je te maken krijgt met een ziekte, een scheiding, verlies van werk, een verhuizing of het kwijtraken van een sieraad. Verlies is er in vele vormen, groot en klein.

Afscheid nemen is niet alleen loslaten en verliezen, het is een heel proces dat jaren in beslag kan nemen. Het verdriet en gemis veranderen als de tijd verstrijkt van vorm. De intensiteit verandert, maar het zal altijd een deel van je blijven. Het is het aanvaarden, herkennen, omgaan en verwerken van emoties en gevoelens. Het verlies te accepteren en je weg weer vinden zonder hetgeen je verloren bent. Want hoe kan je genieten en gelukkig zijn met een wond of litteken? Hoe kan je (weer) voluit leven en je leven betekenis geven na een verlies?

Beeldend werken is een creatieve, lichaamsgerichte werkvorm die de mogelijkheid geeft om zonder woorden te communiceren met je innerlijke, je on(der)bewuste.

Heb jij een vraag of wil je eens een vrijblijvend gesprek?
Bellen of appen kan altijd! 06 20 72 27 62

_DSF5873

Workshop: van overleven naar leven

Het verdriet bij verlies van een naaste kan groot zijn. Maar ook bij ziekte, het verliezen van een baan, een scheiding of verhuizing. Dit heeft weerslag op lichaam en geest. Je bent vaak te moe om iets te ondernemen, je ligt te piekeren en slaapt slecht.

Eenzaamheid, verdriet of boosheid krijgen de overhand. Je voelt je onbegrepen of een zeurpiet omdat het ‘gewone’ leven weer door moet gaan. 

Voluit en betekenisvol leven na verlies, hoe doe je dat?

Er wordt tijdens de workshop gewerkt vanuit een veilige en liefdevolle omgeving met mindfulness oefeningen en creatieve opdrachten.

Wat krijg jij?

  • Je leert omgaan met jouw verdriet
  • Je kunt leven met herinneringen
  • Handvatten en inzichten om weer te genieten van het leven
  • Stabiliteit in het leven

Workshop: van overleven naar leven

Traject van 4x 1,5 uur.

Van 10.00 uur tot 11.30 uur

nog nader te bepalen

All-in prijs: €157,- pp
Maximaal 4 personen per groep

Ilse

Door de coachsessies bij Jennie kom ik nu beter voor mijzelf op, heb ik meer zelfvertrouwen en weet ik beter wat ik wil. Ik ben me bewust geworden hoe ik altijd reageerde en handelde en heb goede tools gekregen om te accepteren of te veranderen waar ik problemen ervaarde. Door de rustige en positieve benadering voelde ik me op mijn gemak. Ze heeft me super geholpen.

Marian Vos

Als uitgesproken 'hoofdmens' luisterde ik vooral nog naar mijn innerlijke stem van de ratio. Jennie bracht mij met haar beeldende therapie weer in contact met mijn onderbewustzijn. Er ontstonden tot mijn verrassing betekenisvolle tekeningen, die met mijn reflectie op wat er tijdens het tekenen gebeurde hele waardevolle, nieuwe inzichten over mezelf opleverden. Ik voel nu een fundament in mij waar ik op kan vertrouwen en stevig kan bouwen.

Nienke

Wij hebben bij Jennie een creatieve workshop gevolgd. Ik vind het belangrijk dat we als collega’s op elkaar kunnen bouwen en weten wat je aan elkaar hebt.

Daar heeft de workshop aan bij gedragen het gaf inzichten en bracht ons dichter bij elkaar!

Be_In_Line-16
Be_In_Line-20
Koffiehoekje creatieve ruimte Be in line