Spring naar content

Hoe kleur jij 2021 in?

19 januari 20121

De kop is eraf, het jaar 2021 is weer begonnen. De eerste dagen staan bij velen in het teken van goede voornemens en doelen. Meer sporten, gezonder eten, tijd steken in relaties, voldoening in werk… Je begint gemotiveerd, maar naarmate de tijd verstrijkt val je weer terug in je oude patroon. En dit jaar helemaal nu de sportscholen dicht zijn, er geen feestjes zijn en je niet uit kunt gaan. Waarom zoveel moeite doen?

Het heeft te maken met je energieniveau. Zit jij lekker in je vel, heb je plezier in je leven en voel je je geliefd, dan heb je een hoog energieniveau. Dat straal je uit, je voelt je goed en bent energiek. Je hebt altijd wel eens een slechte dag, er zit iets tegen, er gebeurt iets vervelends, ziekte, verlies. Niet leuk, het hoort bij het leven. Je kan hier mee leren omgaan en zo zorgen dat je energielevel hoog blijft. Het vraagt moed en doorzettingsvermogen maar je krijgt er zeker wat voor terug.

Eigenlijk heb ik elke nieuwe dag een doel. Ik begin mijn dag met een kwartiertje stil zijn. Dankbaar dat ik wakker geworden ben, dankbaar dat ik leef, gezond ben, dat ik kan werken, dat ik kan doen waar ik energie van krijg. Zo sluit ik ook elke dag af. Benoemen waar ik dankbaar voor ben, de mooie momenten van een dag benoemen… Het hoeft niet iets groots te zijn, ik kan ook dankbaar zijn dat ik een kop thee heb gedronken of een mooie bloem heb gezien tijdens een wandeling. Ik voel de energie dan door mijn lichaam heen stromen, soms leg ik de handen op mijn buik, een andere keer op mijn hart. Weet jij nu niet hoe dit voelt? Je bent vast wel eens keer verliefd geweest….zo voelt het!

Liefde is energie die bindt, verenigt en transformeert.

Verliefdheid voelt heel anders dan boosheid, en als je blij bent heel anders dan somber. Zit je de hele dag op de bank of achter je bureau dan voel je je aan het eind van de dag heel anders dan dat je tussendoor even naar buiten bent geweest en een ommetje hebt gemaakt. Allemaal vormen van energie, levensenergie.

Ben jij bewust van jouw lichaam?

In de beeldtaal gaat het energetisch tekenen of schilderen om de beweging, het er mogen zijn, ruimte innemen, vrijheid, het loslaten van controle, focus, moed, verstilling, bij jezelf blijven.

Wat je in beweging op papier zet kan je ook uitdrukken met je lichaam: dansen, yoga, meditatie. Het bewust worden van de lichaamsintelligentie. Je merkt gelijk dat je energie gaat stromen. Hoe belangrijk nu in deze tijd waarin we veel thuis zitten en niet naar de sportschool kunnen. Als je levensenergie stagneert ga je je moe of futloos voelen of somber of chagrijnig. Wie wil dat nou? Dus beweeg, wees dankbaar, denk positief, doe dingen waar je blij van wordt en heb lief!

Verdeel de aandacht

Wil jij nu eens kijken waar jij je tijd aan besteedt? Teken dan eens een grote cirkel en verdeel het in taart- of pizzapunten. In elke punt schrijf je wat je doet op een dag/week, waar je aandacht aan geeft en hoeveel tijd je eraan besteedt. Dus hoe groter de punt hoe meer tijd, hoe kleiner de punt hoe minder tijd het vraagt. Je kunt elke punt inkleuren met een andere kleur. Denk aan, relatie, gezin, vrienden/sociaal netwerk, sport, werk, opleiding.

Ben je blij met wat je ziet? Zo niet, hoe zou je het dan willen? Had je nog geen voornemen voor 2021 dan kan je die nu maken! Geef kleur aan jouw jaar. Maak een nieuwe cirkel en geef jouw optimale verdeling weer. Is dit werkelijk wat je wilt?

Wat zou je ervoor moeten doen en wat kan de eerste stap zijn?

Ik ben benieuwd hoe jouw jaar eruit gaat zien. Mocht je begeleiding hierbij nodig hebben dan kan ik je helpen. Klik hier voor meer info.