Spring naar content

Wat nu!? … Beweeg!

1 april 2020

Alles gesloten…

Maatregelen tegen het Corona virus, sportclubs gesloten, scholen dicht, restaurants dicht, gelukkig voor heel veel mensen mag je wel weer maaltijden afhalen, geen feestjes, kortom een heleboel wat heel normaal is kan nu niet. Mis jij je collega’s omdat je thuis moet werken, de sociale contacten?

Weet je niet meer wat te doen?

Wat kan helpen is om te gaan zitten, billen stevig op de zitting van de stoel en je voeten plat op de grond. Even opmerken waar je ademhaling zit, voel je de beweging laag in je buik of hoog op je borst, merk het op, je hoeft er niets aan te veranderen. Zo kan je even blijven zitten, in het moment, verder niets….

Je kan nu kleurpotloden pakken, stiften of een pen of potlood en iets waar je op kan tekenen. Je zet de punt op het papier en begint te bewegen, heen en weer, naar links en rechts, eventueel zet je een muziekje op en doe je het op de muziek. Als je snel last hebt van oordelen dan doe je het met je ogen dicht of met je niet dominante hand. Als je wilt stoppen stop je. Alle ontstane vakjes kun je inkleuren, misschien zie je bepaalde figuren, deze kan je accentueren. Doe wat er in je opkomt, denk niet na!
Het gaat niet om een fantastisch mooi werkstuk.


Het gaat erom dat jij even lekker bezig bent, uit je hoofd.

En ben je onrustig of boos of verdrietig? Zet dat dan op het papier, beweeg!
Hoe was dat om te doen, kijk er eens naar, hoe voelt dit en voel je dit ergens in je lichaam? Haal maar eens een keer diep aan en geef ruimte aan het gevoel, duw het niet weg. Het is zoals het is!

Graag zie ik reacties.

Dit is maar een voorbeeld. Er zijn nog heel veel mogelijkheden om uit je hoofd te gaan, je gedachten even te laten voor wat ze zijn, of je emoties uit te drukken door middel van beeldend werken.
Als de corona maatregelen voorbij zijn ben je weer van harte welkom bij mij in de creatieve ruimte voor workshops, coaching en beeldende therapie.