Spring naar content

Op zoek naar rust, ontspanning?

19 november 2021

Chaos, druk in je hoofd, piekeren, (spannings)hoofdpijn allemaal dingen die veel mensen zullen herkennen. De ene keer storend aanwezig de andere keer minder en soms ook niet. Waar ligt het dan aan en hoe is het ontstaan, vraag je je dat wel eens af? Of is het er en deal je ermee? Zeg je ‘het is nu eenmaal zo, ik heb er al jaren last van, het hoort bij mij’.

Het is nu eenmaal zo

‘Het is nu eenmaal zo’ is aan de ene kant een goeie. De manier waarop je naar de belemmering kijkt maakt hoe je erop reageert. Is al je aandacht gericht op de pijn of het gepieker, own je het of zie je dat het er is en kan je het van een afstandje bekijken? Het is er, maar jij bent het niet.

Koppel het los

Probeer het maar eens, er is een jij en er is de pijn, koppel het los. Je zult merken dat het verlichting geeft. Snap je nu niet wat ik bedoel of wil je hier meer over weten. Je mag altijd contact met mij opnemen.

Overzicht

Begin dit jaar heb ik een weekplanner aangeschaft. Elke maandagmorgen begin ik de week met het invullen hiervan. Ik leg mijn agenda die ik in mijn telefoon én op mijn laptop heb staan ernaast en schrijf mijn acties en afspraken op de planner. Dan neem ik een momentje om te voelen wat er gedaan mag worden, wat mijn verlangen is en waar ik dankbaar voor ben. Hieraan koppel ik een inspirerende tekst. Op een klein formaat papier 10x10cm teken ik iets passends en aan de achterkant schrijf ik mijn overdenking.

Overzicht, structuur, orde in de chaos brengen. Het helpt mij mijn hoofd leeg te houden, geeft rust en ontspanning en voorkomt gepieker en hoofdpijn.

Orde in de chaos brengen

Wat je ook kunt doen, een groot vel papier pakken en daar met pen of potlood op bewegen. Al de chaos uit je hoofd op het papier zetten door strepen te trekken, golven, lijnen, gewoon doen zonder erbij na te denken. Als je dit een paar minuten gedaan hebt kijk je wat een wirwar er voor je ligt. Hierna kan je met een andere kleur wat lijnen accentueren, vorm erin aan brengen. Volg rustig en met aandacht een lijn die er al staat en zie hoe dit het beeld verandert. Er komt weer rust. Orde in de chaos.