Spring naar content

Humeur beneden nul?

28 mei 2021

Het begon ’s morgens gelijk al toen de wekker af ging. De regen viel met bakken uit de hemel en de wind joeg langs het slaapkamerraam. Het weer was niet erg aanlokkelijk om uit bed te gaan en ik duwde de wekker uit. Het leek eventjes, maar na een uur schrok ik wakker. Het was veel te laat voor mijn afspraak! Haasten, snel een kop koffie, tas inpakken. Nog even mijn telefoon checken. Een appje, degene waar ik een afspraak mee had zegt af. Daar stond ik dan met m’n goeie gedrag. Voor niks gehaast. Ik baal. Het regent nog steeds pijpenstelen. Ik plof in een stoel, het liefst zou ik het bed weer inkruipen.

Heb jij wel eens een baaldag?

Even lekker balen, mopperen op het weer, mopperen op degene die de afspraak heeft afgezegd. Klagen over alles en iedereen. Er is niemand thuis, anders kreeg die nu de volle laag. Na een poos zo gezeten te hebben sta ik op. Klaar! Genoeg gemopperd en zelfmedelijden. Tijd om weer vooruit te gaan. Ik stamp even met mijn voeten op de vloer, schud mijn armen en mijn handen heen en weer, en alle negatieve energie glijdt van me af. Genoeg dingen om te doen. Dingen die moeten én dingen die mogen.

Singing in the rain

Je kunt met je slechte humeur blijven zitten maar mijn ervaring is dat als je het weer om kunt draaien naar positiviteit je een prettiger dag hebt én de mensen om je heen ook. Het is je mindset, je gedachten die je aan de beleving koppelt. Ik kan mopperen op het slechte weer, ik kan ook blij zijn met wat er wel is. Een fijne stoel, een kopje thee, een dak boven mijn hoofd.Ik kan mopperen op degene die de afspraak kort van tevoren afzegt, ik kan ook blij zijn met de vrije tijd die ik hierdoor gekregen heb. Dus trek ik mijn laarzen aan, pak een paraplu en ga met de hond naar buiten. Mijn dag wordt opeens veel prettiger!

Anders in het leven staan

Sinds ik mij hiervan bewust ben blijf ik niet meer hangen in negativiteit. Ik laat mijn humeur niet afhangen van wat er in de buitenwereld gebeurt. Persoonlijke ontwikkeling, (zelf)bewustzijn en mezelf nieuwe dingen eigen maken, maakt dat ik anders in het leven sta. Het heeft mij verrijkt en elke dag leer ik nog bij.

 De wind kan ik niet veranderen maar wel de stand van de zeilen!

Blijf jij in je baaldag hangen, loop je een hele dag rond met een humeur beneden nul en wil je handvatten om je mindset te veranderen? Neem contact met mij, en we kijken samen hoe jij dit kunt doen.