Spring naar content

Stil

07 maart 2022

Een hele tijd heb ik niet of heel weinig gedeeld op social media. De tijd dat je er niet mee bezig bent kan je op een andere manier invullen en dat is mij goed bevallen. Ik ben niet stil, sta niet stil en ben er voor jou zowel privé als zakelijk.

Niet stil gestaan

Opruimen, inpakken, loslaten, weggooien, uitpakken. De afgelopen weken ben ik heel druk geweest met de verhuizing die nu achter de rug is.

Veiligheid

Een dak boven je hoofd, een bed, rust, hoe belangrijk is dat in deze periode waarin we nu leven. Mensen die geen tijd hebben om op te ruimen en in te pakken wat ze nodig hebben of waar ze aangehecht zijn. Die vluchten zonder te weten waarnaartoe, naar vrede, naar veiligheid. Dit besef maakt dat ik wel heel dankbaar ben voor wat ik heb.

Het stuk veiligheid dat je vindt in een huis, een basis, een plek om altijd naar terug te keren. Wat fijn dat je als mens deze veiligheid ook in jezelf kan vinden. Het is niet makkelijk, maar het kan! De laatste weken heb ik hier vaak mee gestoeid en ook bij stil gestaan. Het maakt dat je dingen makkelijker los kan laten als je de vrijheid en vrede én veiligheid in jezelf kan vinden. Ik doe het onder andere door mijn zon aan te zetten.

Manifesteren

Een prachtige plek hebben we gevonden, eigenlijk twee prachtige plekken. ‘s Morgens de zon op zien gaan en ’s avonds weer onder. Mijn droom is nu al werkelijkheid geworden op deze plek waar we tijdelijk wonen. Dromen – durven – doen. Een huis achtergelaten waar we bijna 24 jaar hebben gewoond. Nieuwe plannen, letterlijk en figuurlijk bouwen. Nu is het alleen een hele mooi plek, over ruim een jaar onze droom die uitkomt die nu veel tijd kost om het te realiseren. Tussendoor genieten wat er allemaal is.

De tijd staat niet stil

De kostbare tijd die we hebben in een mensenleven goed benutten. Ook dit besef dat je elke dag ouder wordt. Mijn moeder van bijna 81 zien worstelen met dingen die minder worden en die niet meer vanzelfsprekend zijn. Accepteren, het klinkt makkelijk maar is het in haar geval niet.

Veranderen wat je kan veranderen en accepteren wat je niet kan veranderen. Keuzes maken! Voor heel veel mensen moeilijk.

Keuzes maken

Ik heb al veel keuzes gemaakt in mijn leven, kleine en grote. Nu begeleid ik studenten, (jong) volwassenen om te leren keuzes te maken. Welke keuze je ook maakt, je kunt altijd weer opnieuw kiezen. Het leven is geen effen recht pad. Door te doen ontdek je en leer je. Hoe fijn is het als iemand een eindje met je mee wil lopen. Samen delen, in verbinding van mens tot mens. We kunnen veel alleen maar hoe fijn is het als mensen elkaar helpen en er voor elkaar zijn.

Ik ben er voor jou.