Spring naar content

Waarom doe ik wat ik doe?

7 september 2021

Wakker worden, geen wekker, even rustig blijven liggen en mijn dankbaarheid uitspreken over weer een nieuwe dag. Een gezond lichaam, dierbare personen, mensen én een hond die ik liefheb.

In de afgelopen vakantieperiode heb ik weer gemerkt hoe fijn het is om rustig wakker te worden, het eerste kopje koffie te drinken, buiten voor de caravan in alle rust.

Ochtendritueel

Nu de vakantie weer voorbij is wil ik dit graag zo voortzetten. Ik probeer er rekening mee te houden in mijn agenda maar soms moet toch de wekker worden gezet. De hond moet uitgelaten wat voor mij geen straf is, behalve als het heel hard regent. Ik zuig mijn longen dan vol met de frisse ochtendlucht en als ik geluk heb schijnt de zon en kijk ik even met gesloten ogen richting deze warmtebron. Het momentje voor het eerste kopje koffie sla ik ook niet over. Ik maak contact met mijn lichaam en verbind me op deze manier met alles wat er is. Misschien wat vaag voor sommige mensen maar als je hier meer over wil weten dan kom je een kopje koffiedrinken en vertel ik je hoe dit voor mij werkt en wat het met mij doet.

Keuzes

Toen onze kinderen klein waren was het rennen en vliegen. Niet alleen in de ochtend maar de hele dag door. Dit is mij op een gegeven moment teveel geworden. Ik was vaak moe, chagrijnig, ging hyperventileren en kon mij niet meer concentreren. Het werd een zoektocht om balans te vinden tussen werk en gezin en alle andere dingen die aandacht vroegen. Ik heb toen de keus gemaakt te stoppen met mijn werk als apothekersassistente. Het was niet makkelijk om opeens hele dagen thuis te zitten, stil zitten deed ik niet, maar ik miste wel mijn collega’s en de gezelligheid. Ik ben gaan zoeken naar iets waar ik energie uit kon halen, wat ik leuk vond en ben zo een schildercursus gaan volgen en daarna ben ik gaan tekenen en op yoga gegaan. Heel veel boeken las ik over vragen die ik had, levensvragen: wie ben ik, waar kom ik vandaan, wie is God. Het bracht mij naar de levensenergie die overal aanwezig is, denk maar aan de lucht die wij inademen, zonder kunnen we niet leven. Zo kwam ik in contact met Reiki, universele levensenergie die via de handen doorgegeven kan worden.

Wil je dit ook eens ervaren? Ik wil je graag een kennismakingsbehandeling geven.

Persoonlijke ontwikkeling

Het veranderde mij als mens, ik voelde meer liefde en warmte en wilde hier meer van weten en ben op zoek gegaan naar een opleiding. In de drie jaren die de opleiding duurde, leerde ik veel over mijzelf, hoe ik geworden was wie ik was en zag ik patronen en belemmeringen die ik in de lessen allemaal heb uitgewerkt. Na deze drie jaar mocht ik mij energetisch (reiki) therapeut noemen.

Ondertussen was ik nog steeds bezig met (intuitief) tekenen. Daar hoorde ik van de opleiding “kunstzinnige educatie en hulpverlening”. Dit was een perfecte aansluiting om creativiteit met energetisch werken te combineren. Ik had de smaak van het nieuwe leren te pakken en van het een kwam het ander, ruim 4 jaar later had ik weer een diploma in mijn hand en nu mag ik mij psychosociaal beeldend therapeut noemen.

Creatieve ruimte voor verbinding

De kinderen waren ondertussen deels het huis uit om te studeren en ik kreeg steeds meer tijd voor mijzelf. Alles wat ik geleerd heb en hoe ik veranderd ben als mens wil ik graag delen omdat ik dit iedereen gun. Daarom ben ik begonnen met Be in line, de creatieve ruimte voor verbinding. Niet om hele dagen vol te proppen met cliënten maar om te doen wat goed voelt, om van betekenis te kunnen zijn. Tijd te nemen voor een ander en daarbij tegelijkertijd ook doen waar ik energie van krijg.

Transformatie

Veranderen of een ander woord, transformeren gaat niet zomaar, er is moed en kracht voor nodig.  Heel in het kort heb ik dit nu beschreven maar het was een weg van ruim 10 jaar en die weg zal niet ophouden. Ik blijf mij ontwikkelen en ik blijf leren, er blijven veranderingen komen. Maar ik ben wakker geworden!

Ik ben ontspannen, veerkrachtig, vrij, gelukkig en liefdevol en heel bewust dat ík alleen zelf mijn mooiste leven kan creëren. Ik moet het zelf doen, een ander doet het niet voor mij. Ik kan hulp vragen als ik het even niet weet maar ik alleen ben verantwoordelijk voor mijn leven en jij dus voor jouw leven.

Waarom doe jij wat jij doet? Vraag jij je dit wel eens af?

Wil je erover sparren, of wil je dingen veranderen? Neem vrijblijvend contact dan maken me we afspraak.